Tu sei qui: Portale

Details

De ITA tentoonstelling   [Assigned Title]

Nazione: Netherlands
Anno di produzione: 1928
Genere: Documentary film
Location: n/a

Credits:
Production company: Orion Filmfabriek    Descrizione:
  • nld
Twee koninklijke bezoeken aan de ITA ( Indische Tentoonstelling Arnhem) in Kasteel Zijpendaal.

Eerste deel: Koningin-Moeder Emma komt aan op het landgoed van kasteel Zijpendaal en wordt ontvangen door burgemeester De Monchy van Arnhem en mr. Huges, voorzitter van de ITA. Emma wordt vergezeld door een vrouw in het wit - misschien een hofdame. De dochters van mr. Huges bieden de koningin bloemen aan. Er volgt een rondleiding over het ITA-terrein. Tussentitel: "Een bijzonder ontroerend oogenblik was het, toen voor het Batak-huis twee Indonesische vrouwen volgens hun landsgebruik voor H.M. neerknielden en Haar eerbiedig bloemen aanboden." De koningin vertrekt weer per auto.
Tweede deel: Vier heren met hoge hoed komen aanlopen over ITA-terrein. Dan de tussentitel: "Na de officieele opening in het Theater gingen de Prins, de Autoriteiten en de vele genoodigden een rondgang over de tentoonstelling maken." In het gezelschap bevinden zich drie ministers: Slotemaker de Bruine van Arbeid, Handel en Nijverheid, Konigsberger van Koloniën en Lambooij van Defensie. Ook Commissaris van de Koningin van Gelderland, Schelto baron van Heemstra, en oud-generaal J.C. Snijders zijn aanwezig. Daarna volgt een stoet van voornamelijk heren in pak en een enkele dame. Er worden stands bezocht waar Indonesische handwerkslieden hun ambacht tonen: hoedenvlechters en zilversmeden. Daarna beelden van de theeschenkerij van de Vereniging voor de Theecultuur in Nederlands Indië.
Er is ook een Indisch restaurant, 'Warong Djawa', "...waar de Djongo's van de Rotterdamsche Lloyd de gasten bedienen". Daarna een imitatie-koppensneller, nogmaals mr. J. Huges en tot slot het vervaardigen van Panamahoeden door meisjes van het Mariapatronaat te Paramaribo.

Version 1
Lingua: ndl (Intertitles)
Suono: Silent film
Mascherino: 1:1,33
Durata: n/a

» 
Lunghezza n/a Request Copy Button
Richiedi copia
Tipologia di copia Fine Grain Master
Supporto Acetate
» 
Lunghezza 249 m Request Copy Button
Richiedi copia
Tipologia di copia Answerprint
Supporto Acetate
» 
Lunghezza n/a Request Copy Button
Richiedi copia
Tipologia di copia Negative
Supporto AcetateVersion 2
Lingua: n/a
Suono: Silent film
Mascherino: 1:1,33
Durata: n/a

» 
Lunghezza n/a Request Copy Button
Richiedi copia
Tipologia di copia Positive
Supporto Nitrate