You are here: Home
Document Actions

Details

Traversée du Sahara à moto   [Alternative Title]

Première traversée du Sahara à moto   [Original Title]
FN - Première traversée du Sahara à moto   [Alternative Title]
Πρώτη διάσχιση της ερήμου Σαχάρα με μοτοσικλέτα   [Title Translation]
Retour du raid Saharien à moto   [Alternative Title]
  • video
Country of Origin: Belgium
Year of origin: 1927
Genre: Reportage
Locations of shooting: n/a

Credits
Director: Unknown
Production company: Unknown


Keywords: Mobilität, Mobility, Belgique, Bruneteau (lieutenant), crocodiles, Europe, FN, France, Gimie (lieutenant), hommages, Liège, Marseille, motocyclisme, motos, ports, sports, Werens (lieutenant), België, Bruneteau (luitenant), Europa, FN, Frankrijk, Gimie (luitenant), havens, huldigingen, krokodillen, Luik, Marseille, moto's, motorsport, sport, Werens (luitenant)
Reportage over de terugkeer van de luitenante Bruneteau, Gimie en Weerens die op een FN M70 (350 cc) motorfiets in 1927 voor het eerst de Sahara doorgereden zijn.

De drie rijders en hun motorfiets komen aan in de haven van Marseille. De motorfietsen worden op de kade gereden en daarna even tentoongesteld voor een fietshandel. De meegebrachte trofeeën (waaronder een krokodillenvel) worden bekeken. Daarna luisteren de drie rijders naar een toespraak.

De volgende opnamen zijn te Luik. In de Quai des Ardennes worden de motorrijders in een stoet van vele motoren naar de binnenstad gereden. Onderweg worden zij door een enthousiaste menigte begroet. Aan het stadhuis worden de drie rijders door journalisten en andere aanwezigen begroet en probeert men van hen foto opnamen te maken. Op de motorfietsen worden bloemenkransen gelegd. De film eindigt met een close up van de drie rijders en de FN motorfietsen.

Version 1
Language: n/a
Sound: Silent film
Aspect: n/a
Duration: n/a

» 
Length 115,4 m Request Copy Button
request copy
Copy Type n/a
Base NitrateVersion 2
Language: n/a
Sound: Silent film
Aspect: n/a
Duration: n/a

» Clipping
Length 115 m Request Copy Button
request copy
Copy Type n/a
Base Acetate