You are here: Home
Document Actions

Details

Japan of today I   [Original Title]

Post weekly travel series   [Series Title]
Country of Origin: VS
Year of origin: 1915
Genre: Documentary film
Locations of shooting: n/a

Credits
Production company: Post Pictures


Documentaire over Japan, waarin onder anderen straatbeelden, beelden van bioscopen, van sportende kinderen en van tempels te zien zijn.

Met een geografische kaart wordt de ligging van Japan aangewezen en in de eerste inleidende titels wordt Japan beschreven als een land dat snel progressive ideëen uit de Westerse wereld, zoals de cinema, overneemt (in Tokyo zijn in één straat vijf en zesig bioscopen). Vervolgens beelden van deze straat vol met filmposters. Andere opnamen in Tokyo betreffen kinderen die op straat in traditionele kleding vechtsport beoefenen en een tempel.
Het heiligdom Diabutsu te Kamakura met een processie van boeddistische pelgrims met parasols. Japanse koelies in Nagasaki laden een schip ("De Amsterdam?") met kolen. Riksja's in Yokohama, en het drukbezochte Uyeno park in Tokyo. Beelden van een andere park in Yokohama met families met kinderen en kersenbloems. Haarstijl van de getrouwde vrouw; een kapster bezig in een steegje achter een vouwscherm. Militaire training voor kinderen. In de tussentitels worden de hoge eisen die aan schoolkinderen gesteld worden genoemd. Bal spelende kinderen. Straatbeelden in Tokyo, en uiteindelijk enkele kustbeelden.

Version 1
Language: eng (Intertitles)
Sound: Silent film
Aspect: 1:1,33
Duration: n/a

» 
Length n/a Request Copy Button
request copy
Copy Type Positive
Base Nitrate
» 
Length 275 m Request Copy Button
request copy
Copy Type Positive
Base AcetateVersion 2
Language: n/a
Sound: Silent film
Aspect: 1:1,33
Duration: n/a

» 
Length 275 m Request Copy Button
request copy
Copy Type Negative
Base Acetate