You are here: Home Om MIDAS
Document Actions

Om MIDAS

filmarchives online tilbyr gratis og lett tilgang til samlingene i filmarkiv over hele Europa. Via den flerspråklige nettportalen kan man søke på filmers innhold, filmografiske data og opplysninger om det fysiske materialet. Søkeresultatene opplyser om hvor materialet finnes og kontaktinformasjon for å lette tilgjengeligheten.

filmarchives online retter seg mot brukergrupper innen forskning, media og filmproduksjon. Databasen innholder ikke fiksjonsfilm, men flere andre sjangere og temaer: dokumentarer, undervisningsfilm, filmaviser, reiser, reklame, vitenskaplig film, oppdragsfilm, eksperimentfilm, sport og animasjon. Et utvalg filmer er digitalisert og kan ses online. Dessuten er flere stillbilder fra filmene presentert i bildegallerier. Brukere som er interessert i påsyn, rettigheter og tilgang til en film, kan ta direkte kontakt med det filmarkivet som har filmen.

filmarchives online er resultatet av MIDAS-prosjektet (Moving Image Database for Access and Re-use of European Film Collections). MIDAS startet I 2006 som et pilotprosjekt i MEDIA Plus-programmet til Europakommisjonen. Prosjektet varte i tre år, og bidragsyterne var 18 europeiske institusjoner innen innsamling og preservering av filmarven. Koordinator var Deutsches Filminstitut - DIF.

Samarbeidspartnerne i prosjektet bidrar med utdrag fra sine lokale filmdatabaser direkte til filmarchives online. Deltakerne sørger også for at dataene blir løpende oppdatert og forbedret. filmarchives online er derfor i ferd med å bli et viktig referansesenter for søking og lokalisering av filmarkivmateriale i Europa.

 

Locations of filmarchives online partners: